Excursies / Natuurcursus

Excursies / Natuurcursus

De streek Les Combrailles leent zich uitstekend om allerlei verschillende landschappen te ontdekken en te onderzoeken. Binnen een uurtje rijden vindt men één grote en twee kleinere rivieren. Alpiene flora op de Puy de Sancy en de typische flora en fauna van kloven. Uitgestrekte bossen en heide terreinen in de heuvels en natuurlijk de vulkaanketen met 80 vulkanen met hun eigen natuur.

Joof heeft jarenlang met enkele vrienden een natuurprojecten bureau gehad, waar onderzoek in opdracht werd gedaan aan flora, insecten (libellen,sprinkhanen, vlinders enz.), vogels, amfibieën, vissen en reptielen. Tevens heeft hij jarenlang excursies geleid in Limburg en is hij vaak met zijn natuurvrienden allerlei gebieden in het buitenland gaan bezoeken en onderzoeken.

Excursies
Op aanvraag kan er een excursie georganiseerd worden naar een van deze gebieden die bij ons goed bekend zijn en waar wij u graag over willen laten verwonderen en van laten genieten. Ook kan een natuurexcursie gecombineerd worden met een bezoek aan een dorp of stad. Uiteraard kan men ook op eigen houtje de natuur of de cultuur verkennen. We
zullen u met plezier een aantal tips aan de hand doen.

Kosten per dagdeel €25,-.

rivier de Cher

Natuurcursus
De natuurcursus bestaat uit 7 aaneengesloten dagen en bestaat uit de volgende onderdelen: Er zullen vier dagexcursies plaats vinden. Hierbij zullen de bovengenoemde gebieden bezocht worden en in het veld zullen alle wetenswaardigheden van het gebied aan bod komen en gaan we actief op zoek naar flora en fauna. U zult veel leren over elk biotoop.

Tussen de middag zal de door u zelf meegebrachte lunch gezamenlijk worden genuttigd. Maximaal zullen er 8 cursisten zijn, zodat er voor eenieder voldoende aandacht is. Er zal ook voldoende tijd zijn om te fotograferen. De andere dagen zullen er kortere excursies plaats vinden in de buurt van het huis, zodat er nog tijd overblijft om zelf op pad te gaan.

Een van de avonden zal er gezamenlijk gebarbecued worden (bij de prijs inbegrepen).

Inhoud cursus:
Dag van aankomst korte wandeling door het dalletje bij het huis.

Dag 1: Uitleg over de cursus. Wat valt er te beleven aan biodiversiteit rond het huis. Korte excursie door de bossen rond Les Egalennes.

Dag 2: Grote excursie door de kloof van de Sioule. Typische kloof flora. Heel goede plek voor vlinders, ijsvogel, Grote gele kwikstaart, waterspreeuw en slechtvalk.

Dag 3: Kleine excursie omgeving Chambonchard en de Cher. Middag vrij. Stad bezoeken of iets dergelijks.

Dag 4: Dag excursie naar Puy de Sancy met alpine flora en rijk insektenleven. Prachtige vergezichten.

Dag 5: Beklimming van de vulkaan de Pariou vrij makkelijke tocht. Prachtige vergezichten met veel aandacht voor flora en fauna. Middag vrij om bezoek te brengen aan Clermont Ferrand of Lemptegy. Het mag natuurlijk ook wat anders zijn.

Dag 6: Dagexcursie naar de Allier. De Allier is de rivier die we als ideaal beeld zien voor de Maas. We gaan deze dag zien hoe de rivier aan het landschap bouwt en het vervolgens ook weer af breekt. De typische landschappen met eigen planten en dierenwereld zullen alle aandacht krijgen.

Dag 7: Korte afsluitende wandeling over het plateau rond Les Egalennes. Afsluiting en terugblik op de cursus.

Een van de avonden zal U een gezellige barbecue aangeboden worden.

Prijs van de cursus is €350,- p/p. Stellen €250,- p/p

 

No comments yet! You be the first to comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *