Eten en drinken

Eten en drinken

Frankrijk staat natuurlijk bekend om zijn Franse keuken. Ook in de Auvergne kan men genieten van de verschillende streek producten, in de vele restaurants of op de gezellige markten, bijvoorbeeld de gezellige zaterdagmarkt van Riom.

Er zijn veel beroemde kazen uit de Auvergne. De bekendste is wellicht de Saint Nectaire kaas die zacht romig is. Ander bekende kazen die op het kaasplankje zeker niet mogen ontbreken zijn Bleu d’Auvergne, Cantal, Fourme d’Ambert en de Salers.

U kunt ook een speciale autokaasroute volgen, met 40 stops langs kaasboerderijen. La Route des fromages A.O.P. d’Auvergne. De streekkoeien zijn van het ras Charolais, een vleesrund dat een heerlijke biefstuk levert. De streek kent veel gezouten of gekookte worsten. Van de verschillende hartige taarten is de bekendste in de Auvergne de aardappeltaart met room.

Zie site allesfrans.com  welke gaat over de culinaire wereld van Auvergne

No comments yet! You be the first to comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *