Ontdek de mooiste plekken

in de omgeving

Het land van koeien, kaas, kraters, weilanden, bossen en pittoreske dorpjes. Beleef het allemaal.

Bienvenue a

Les Egalennes et Pionsat

Het buurtschap Les Egalennes (6 gezinnen)(720m) ligt 4 kilometer van het dorp Pionsat met vele voorzieningen: grote supermarkt ‘Intermarché’ met tankstation. Apotheek, slagerij, bakker en markt. Het kasteel van Pionsat staat bekend om zijn klassieke concerten in de zomer.

Men bevindt zich in de Auvergne in het departement “Puy- de- Dôme”. Als U in de buurt van deze vakantiewoning een wandeling maakt zult U ongetwijfeld vaker de Puy de Dôme in de verte zien liggen.

Welkom in

Les Combrailles

De streek heet Les Combrailles en wordt gekenmerkt door een heuvelachtig landschap met vruchtbare weiden en akkers afgewisseld met veel bossen. Het is een echt heggengebied en er bevinden zich veel meertjes en riviertjes. Kortom een ideaal wandelgebied, met veel prachtige natuur. 

De streek leent zich het beste voor wandelen, fietsen en op een rustige manier van de natuur genieten. U zult tijdens uw wandelingen zelden andere wandelaars tegen komen. De streek is nog niet ontdekt door het massatoerisme. Wel zult U veelvuldig de witte Charolais koeien zien grazen, als een grote kudde met stier, in de bloemrijke weiden. 

Ontdek

De rivieren, de Allier, de Sioule en de Cher.

Een dagtocht in het laagland langs de oevers van de geheel vrij stromende rivier deAllier met zijn aangespoelde bomen op de stranden en zandbanken, met een picknick in de overweldigende natuur langs de rivier met oeverzwaluwen, ijsvogels, reigers en bevers levert een onvergetelijke
dag op.

Ook de kloven van de Sioule met zijn heel specifieke planten en dierenleven zijn een must, met hoog boven op de rots de ruïne van kasteel ‘Les Rocher’. Wie het nog rustiger aan wil doen kan een tocht in de heuvels langs de oevers van de rivier de Cher maken in de buurt van Chambonchard.

Bevind je tussen

de Vulkanen: ‘Les Chaine des Puys’

De Auvergne telt wel 80 vulkanen. Veel wandelingen voeren naar de toppen of kraters van deze reeds lang gedoofde vulkanen. Door het vulkanisme zijn er ook veel kuuroorden die een bezoek waard zijn. Vooral in het begin van de vorige eeuw vierden die stadjes met ‘le(s) bains’ in de naam hoogtij. Bijvoorbeeld Neris Les Bains met zijn fête des belles epoques.

De bekendste vulkanen op een uurtje afstand zijn Puy  de Dome, Puy de Pariou, Puy de Sancy en de Puy Mary. Een dagtocht naar het gebied van Puy de Sancy is een bijzondere belevenis, omdat zich daar Alpiene flora bevindt. Het landschap en de uitzichten zijn adembenemend.

Bezoek

Oude steden

De steden Montlucon, Clermont-Ferrand, Riom, Vichy en Moulin nodigen uit tot museabezoek, gezellig shoppen of bezichtiging van kerken, parken en badhuizen. Culinair kan men ook hier aan zijn trekken komen.

Wat onze gasten over de

Auvergne zeggen